Tag archives for Македонски народни песни

BCS Lyrics in English

ZAJDI ZAJDI

Tose Proeski - Zajdi zajdi Зајди, зајди Зајди, зајди јасно сонце, зајди помрачи се, и ти јасна ле месечино, бегај удави се. Црнеј горо, црнеј сестро, двата да црнејме, ти…
Full Lyrics + PREVOD

Makedonsko devojce

Македонско девојче Македонско девојче, китка шарена, во градина набрана дар подарена, Дали има на овој бели свет поубаво девојче од Македонче? Нема, нема не ќе се роди поубаво девојче од…
Full Lyrics + PREVOD